Kerti bogrács építés – Jöhetnek a húsok

Eljött végre az az idő, amikor a kerti bogrács építés és sütnivalókról beszélhetünk.:) Megvan, milyen tűzön süssünk, előkészítettük az eszközöket, jöhetnek a szebbnél szebb húsok és zöldségek. Természetesen ezzel a témával több grillezés témakörű cikkben is fogunk foglalkozni, hiszen rengeteg féle hús és zöldség van, amiket ráadásul különböző módon tudunk elkészíteni, de kezdjük az alapokkal.

Több helyen olvastam és sok emberrel beszélgettem már arról, hogy a zsíros húsokat vagy a sovány húsokat jobb e grillezni. Egyesek a zsíros húsokra esküsznek és szerintük nem szabad mást grillezni, hiszen a sovány hús hamar kiszárad. Természetesen mint minden témánál előkerülnek a pro és kontra érvek, például a sovány húson kívül mást nem lehet és nem is szabad grillezni.

Véleményem szerint mindkettő lehet jó választás, hiszen egy kis odafigyeléssel bármilyen húst nagyon ízletesre és zamatosra el lehet készíteni. Mindegyik hússal különbözően kell bánni, ki kell tapasztalni, melyik fajtát milyen vastagságúra vágjuk, és mennyi ideig kell sütni ahhoz, hogy megfelelő legyen a saját ízlésünknek. Hiszen leírhatnánk mi pontosan kiszámolt teóriákat, de minden ember különböző ízlésvilággal rendelkezik.

Szerencsénkre, a grillezésnél megadatott az, hogy ahány hús annyi féleképpen készítsük el. Vagyis a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha megkérdezzük a vendégeket, ki hogyan és milyen húst szeretne. Lehet zsíros, száraz, csontos vagy csont nélküli, garantáltan különlegeset íz világot fog kapni egy jó multi grillen elkészítve.

Törekedjünk arra, hogy a hús frissen vásárolt legyen és ne mélyhűtött, ez nem feltétlenül aranyszabály, azonban ha valami isteni finomságot szeretnénk elkészíteni, akkor a frissen vásárolt hússal nagyobb lesz az esélyünk rá. A bográcsozás során az összevágásnál figyeljünk az előbb leírtakra és a szeletek vastagságánál vegyük számításba mennyire zsíros a hús. A csirkemellet nagyon vékonyra vágva hamar kiszáríthatjuk, viszont egy vastagabb tarjának több idő kell ahhoz, hogy kellően átsüljön. Egy marha steaket pedig, annak ellenére, hogy nehezen sül át, vétek vékonyra vágni, de ez majd egy külön cikket érdemel.

Ha csontos húsokat sütünk, akkor célszerű a csontok mellett kicsit bevagdosni, hogy ott is megfelelően átsüljenek. Használjunk grill csipeszt, ne szurkáljuk a húsokat, mert a kifolyik a húslé, ami szárazsághoz és íztelenséghez vezet.

Mivel ez nem egy kerámia főzőlap, amin egyenletesen sülnek a húsok, folyamatos odafigyelést igényel. Kellő időszakonként ellenőrizzük, hogy ne égjenek oda, ne legyenek kormosak és ne száradjanak ki. Ez a zöldségekre is vonatkozik, hiszen azok kisebb parázson is nagyon hamar odaéghetnek.

Ahhoz, hogy a nap végén még több esélyünk legyen a dicséretekre, célszerű a húsokat bepácolni. Következő cikkünkben erről ejtünk pár szót, hogy az elkészült ételeink minél ízletesebbek, szaftosabbak és zamatosabbak legyenek. Szalonnasütő építés, kerti grillező építés itt!

Kerti grillező építés, szalonnasütő, bográcsozó építés cégünkkel!