Kerti grill építése – A grillezés előkészületei I.

Érdekes tippek és cikkek a kerti grill építése témakörében. Múlt heti bevezető cikkünkben írtunk arról, milyen témákkal szeretnénk foglalkozni blogunkon. A kiinduló szempont az, hogy segítsünk az érdeklődőknek egy pár tanáccsal, hogyan tehetik egyszerűbbé a kerti grillezés, bográcsozás, párolást. Hogyan álljanak neki egy-egy étel elkészítéséhez, tippekkel-tanácsokkal látjuk el olvasóinkat mi az, amit elkészíthet grilljeinken.

Beszélni fogunk a húsokról és a fűszerekről. Melyik hússal hogyan érdemes bánni, mit kell figyelembe vennünk a vásárláskor, melyik fűszert milyen jellegű ízekkel rendelkezik és mire érdemes felhasználni.

Bár én szívem szerint rögtön az egyik kedvenc sültem, a marha steak elkészítésével kezdeném 🙂 Azért nem biztos, hogy rögtön a közepébe kellene vágnunk. Éppen ezért először a grillezés előkészületeiről írunk pár cikket.

A grillezéshez nincs szükségünk diplomára, nem egy olyan dolog, amit évekig kell tanulni az embernek. Annyira viszont nem is egy kézenfekvő így van, akinek már elsőre sikerül és van, aki többszöri próbálkozás után sincs kibékülve az eredménnyel.

Mivel multi grillezőinket használhatjuk, fatüzeléssel, brikettel és gáztüzeléssel is, így elsősorban el kell döntenünk, jelen esetben hogyan kívánjuk használni.

Nézzük, melyik esetében mire számíthatunk.

Húsok sütésének és szalonnasütésnek legegyszerűbb, legkényelmesebb és leggyorsabb módja a gázégős megoldás. Ilyenkor nem kell a tüzet előre begyújtanunk, kevésbé koszoljuk össze a környezetet és magunkat, valamint a füstöt is elkerüljük. Ebben az esetben az alágyújtott tűzön, serpenyőnkbe helyezve egy kis olajon, vagy zsíron tudjuk elkészíteni sültjeinket.

Előnye, hogy ételeink elkészítése gyorsan megtörténik, az elő és utó készület is kevés időbe telik.

Amit azért meg kell említenünk, hogy természetesen a gyorsaságnak és tisztaságnak megvannak a hátrányai is.

Az ételeink íze kicsit a konyhában készültekéhez fog hasonlítani, amire nem lehet mondani, hogy rossz, de az a füstös jellegzetes grill íz harmóniákat ebben az esetben elfelejthetjük. Továbbá valljuk be, hogy az előkészületnek is meg van a maga hangulata. A tűzrakásnak, ahogy a család, vagy a barátok segítenek egymásnak. Beosztják kinek mi a teendője, és szorgoskodva, jó kedvel teszi mindenki a dolgát. A fűst, ami nem csak az ételeket ízesíti de részévé válik egy vidám nyári estének. Így mindenki kiveheti a részét a finomra sikerült végeredményből.

Éppen ezért következő cikkünkben a brikettel és a fával való grillezésről fogunk írni. Amit követ majd az eszközök és a környezet előkészítése és persze a legfontosabbról is említést kell tennünk, a húsokról. Kerti grillező építés, épített grillező!

Kerti grillező építés, szalonnasütő, bográcsozó építés cégünkkel!