A helyes grillezés folyamata multi grillezővel!

A grillezési módszernek szükséges igazodnia a grillezni kívánt ételhez. A különböző húsokban, a zöldségekben és társaikban csak ezáltal alakulhat ki az optimális íz. Grillezés előtt a következő kérdéseket szükséges megválaszolnunk magunknak. Mit akarunk grillezni? Hosszú sütési idő lesz szükséges az étel számára alacsony hőmérséklet mellett? Ropogós legyen a megsütött étel? Füstös aromára vágyunk?

A válaszoktól függően szükséges kiválasztani az optimális hőmérsékletet és sütési időt, és át kell gondolni, hogyan akarja kialakítani a hőeloszlást a multi grillsütőben.

Milyen hőmérsékletre lesz szükség a grillezéshez?

Az optimális grillezési hőmérséklet minden grillétel esetében különböző. Az alábbi 3 szintet különböztetjük meg. Az alacsony hőmérséklet 130 °C és 180 °C közötti, az átlagos hőmérséklet 180 °C és 230 °C közötti, a magas hőmérséklet pedig 230 °C és 300 °C közötti.

Mi szükséges egy kellemes családi, baráti grillezéshez?

Egy kellemes tavaszi vagy nyári este, finom grillételek és hűsítő italok. Erre vágyik mindenki. Mielőtt viszont a grillparti megkezdődhetne, néhány dolgot szükséges lesz előkészíteni. Nyújtunk most néhány tippet és tanácsot az Ön számára, hogy a grillezés sikeres lehessen.

Először is, szükség lesz a megfelelő grillre és a megfelelő tartozékokra. Akár az erkélyen, akár a kertben, a teraszon, gázzal vagy faszénnel szeretne grillezni, minden igényre található és építtethető megfelelő grill.

Amíg a gázgrillek vagy faszéngrillek egészen népszerűek a kertben, az elektromos grill vagy a multi grill alkalmas az erkélyen történő grillezésre. Ha nagyobb méretű húsdarabokat szeretne forró füstben sütni, a füstölő ideális grillsütő.

Csináljunk elengedő helyet az elkészült ételeknek!

A kerti munkafelületet nem csupán kültéri konyhával tudjuk bővíteni. Egy masszív, fadeszkákból kivitelezett kerti polc mondjuk tároló helyként is. üzemelhet a grilledények, a szén és a tűzifa számára. Továbbá további helyet nyújt majd az ételek előkészítéséhez, a hűtött italok és finom köretek felszolgálásához, tálalásához. Ennek köszönhetően több hely marad az asztalon az alapvető dolgoknak. Például az edényeknek, az evőeszközöknek, a megfelelő dekorációnak és persze maga az ételek számára.

Grillezés akár vegetáriánusok számára is!

Nem szükséges minden esetben húst sütnünk. A grillező segítségével számtalan vegetáriánus finomság is elkészíthető. Ha grillezett zöldségekről lenne szó, a legtöbb esetben a klasszikus előételekre gondolunk. Például cukkini, padlizsán, paprika vagy gomba. De akad még rengeteg másfajta zöldség, amely grillezve nagyon finom, és változatossá varázsolja a fogásokat!

Mit szólna mondjuk a grillezett bordáskelhez vagy egy lédús, grillezett őszibarackhoz? A remekül bevált, klasszikus zöldségekkel párhuzamosan egzotikus zöldségeket, továbbá még gyümölcsöket és bogyókat is grillezhet, és ezáltal ízletes finomságokat tudunk elkészíteni. A grillezett zöldségek például hamisítatlan csemegék. Szalonasütő építés, kerti bográcsozó építés