Hogyan lehet problémamentes a grillezés multi grill használatával? 

Rengeteg ember részére egy időjárástól független hobbi a grillezés, valamint a bográcsozás, amelyet a legtöbben a kellemesebb, melegebb, napsütéses időszakokban, tavasztól őszig végeznek.

Ugyanis ekkor nagyszerű a hangulat, finom ételek illata keveredik a levegőben, és ezalatt vidáman társalognak a barátok, rokonok miközben játszanak a gyerekek. Viszont ilyenkor is érdemes az elővigyázatosság és az óvatosság. Ugyanis pár egyszerű lépéssel megelőzhetőek az esetleg bekövetkező problémák, balesetek.

Ebben a cikkben most ismertetjük azokat a veszélyes helyzeteket, amelyekre érdemes figyelmet fordítani grillezés során!

A grillező megfelelő karbantartása, tisztítása

A grillezést megelőzően ajánlott a multi grillsütő alapos tisztításával kezdenünk. A hosszú szünetet követően a frissítő folyamat részeként a rácsokat enyhe mosószeres langyos vízzel mossuk át. Majd ezt követően a multi grill belsejét is takarítsuk ki, a grillsütőt 180°C-on égessük ki nagyjából 2 órán keresztül. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nem kívánt szennyeződésektől.

Persze lehet tisztítószereket is alkalmazni és a rácsokat többször átnézni, nehogy rajta maradjon a tisztítókefe fémdrótja. Sajnos erre nagyon fontos figyelmet fordítani. Hiszen ha a drótkefe szála beleragad a húsba, és bekerül az emberi szervezetbe akkor ez komoly egészségügyi problémákat fog majd okozni!

Gyermekek, résztvevők testi épsége

Fokozottan szükséges figyelni arra, hogy hova is helyezzük el a multi grillsütőt. A gyermekek bármelyik pillanatban könnyen és hirtelen kárt tehetnek magukban. Elég csupán egy pillanat és bekövetkezhet a baj. Mondjuk rájuk cseppenhet egy olajcsepp és megéghet a kezük. Abból adódóan, hogy a kicsik kíváncsi természetűek, mindig legyen a társaságban valaki, aki gondosan figyel majd rájuk.

A grillező mellett, legfőképpen egy ünneplés során a hideg sör, vagy röviditalok nagyon csábítók lehetnek. Azonban a meleg hatására kevesebb mennyiség is hamar az emberek fejébe fog szállni. Ekkor minden esetben lankad a felnőttek figyelme és ilyenkor következhetnek be az olyan balesetek, mint mondjuk a kézfelület égési és vágási sérülései, továbbá a különböző esésekből keletkező balesetek.

Tűz és távolság

A legtöbb bográcsozás alatt bekövetkező baleset a nem megfelelő karbantartása, tehát a szennyeződésekre, valamint a zsírokkal teli grillsütőre vezethető vissza. Az is sűrűn bekövetkezhet, hogy a kerti grillező építés nem a megfelelő távolságra van elhelyezve az éghető anyagoktól. Majd ebből következik be a baleset, vagy a begyújtó folyadékok nem megfelelő használatából erednek a sérülések.

Reméljük hasznos tippeket tudtunk nyújtani a biztonságos grillezéshez, ugyanis ezek a veszélyek kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhetők. Ha még nem tette, akkor nézz körül szalonnasütő építés, bográcsozó építés, grillező építés szolgáltatásaink között!